Ion Ceban, la un forum mondial din Ecuador: Chișinăul va depune cererea de aderare la Rețeaua Globală „Orașe Sigure”

Ion_Ceban_Quito

Primarul Capitalei, Ion Ceban, participă în aceste zile la Reuniunea globală pentru egalitatea de gen și abilitarea femeilor, acolo unde sunt prezenți 56 de primari și lideri mondiali.

În cadrul celui de-al VI-lea Forum Mondial al Liderilor pentru Orașe și Spații Publice Sigure, organizat în Quito, capitala Ecuadorului, edilul Ion Ceban a avut un discurs despre implicarea femeilor în administrația publică locală.

”În cadrul forumului am venit cu o prezentare despre situația din municipiul Chișinău și implicarea femeilor în Administrația Publică Locală, dar și în alte domenii. Am vorbit despre faptul că, în cadrul Primăriei Chișinău avem angajate foarte multe femei, suntem pentru egalitatea de gen și manifestăm toleranță zero față de orice tip de hărțuire împotriva femeilor”, a declarat Ion Ceban.

În cadrul reuniunii internaționale, primarul Ion Ceban a anunțat că municipiul Chișinău își propune să adere la Rețeaua Globală ”Orașe Sigure”.

”Chișinăul va depune cererea de aderare la Rețeaua Globală „Orașe Sigure” cu suportul UN Women, cu care avem în desfășurare mai multe proiecte pentru municipalitate. Am propus ca următorul eveniment mare sa fie organizat la Chișinău. În cadrul vizitei am avut discuții și întrevederi cu mai mulți primari și lideri”, a mai adăugat Ion Ceban.

Reuniunea globală din țara sud-americană a fost organizată sub egida Organizației Națiunilor Unite. Toate cheltuielile pentru deplasarea primarului Ion Ceban au fost suportate de organizatori.

Logo_MAN_CEBAN