Ion Ceban: ,,Planificați cu rezervă de timp ieșirea din casă mîine dimineață, în contextul grevei anunțate de transportatorii de microbuze”

ion_cebsn_marshrutka

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit în această seară cu un apel către locuitorii capitalei care utilizează transportul public de tip microbuze.

Pentru a evita eventualele întârzieri, edilul capitalei, a îndemnat oamenii să planifice mâine cu rezervă timpul de ieșire din casă pentru deplasarea la serviciu, sau pentru însoțirea copiilor la școală, grădiniță.

,,Rog să vă deplasați în măsura posibilităților cu troleibuzele și autobuzele, numărul cărora va fi suplinit. Unități suplimentare de troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi iar frecvența circulației acestora curselor va fi mărită”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, șeful capitalei a îndemnat cetățenii care locuiesc în zonele unde circulă rutele de microbuze și dispun de transport privat, să transporte colegii și prietenii spre centrul orașului sau spre cele mai apropiate stații.

Primarul general a reiterat că majorarea prețurilor pentru o călătorie cu microbuzul nu poate fi majorat atâta timp cât transportatorii nu respectă anumite condiții.

,,Argumentele noastre rămân aceleași, solicităm trecerea acestui tip de transport în cadrul legal, contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor cotractuale, graficul, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic. Atâta timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, primăria nu poate accepta majorări de prețuri”, a subliniat Ion Ceban.

Precizăm că în bugetul municipal pentru anul 2020, nu au fost prevăzute surse financiare pentru subvenționarea transportatorilor privați.

pentru_md