La sfârșit de an, Ceban își numără „bobocii” de la PUA și RTEC: 240 de unități de transport aduse în capitală, în timp record

ion_ceban_autobuze

Dacă nu toamna, atunci la final de an primarul general Ion Ceban a putut să își numere „bobocii” din Parcul Urban de Autobuze și de la Regia Transport Electric. Potrivit edilului, doar într-un singur an au fost aduse 240 de unități de transport în capitală. Primarul a mai făcut comparație că în nici într-un oraș din regiune nu au fost aduse atât de multe autobuze și troleibuze.

„La final de anul 2021, Primăria Chișinău, a adus 240 de unități de transport public, autobuzele toate 100 noi, au ajuns la Chișinău, 58 cu parcurs, au ajuns, 82 de troleibuze clasice și articulate au fost procurate.

Alte 20 de troleibuze urmează să fie puse pe linie chiar în timpul foarte apropiat. Jumătate au venit și sunt asamblate la Regia de Transport Electric, celelalte urmează să ajungă, să fie asamblate și puse pe rută. Pentru anul viitor, au fost alocate din bugetul municipal alte 190 milioane lei pentru procurarea și asamblarea autobuzelor și troleibuzelor. Continuăm modernizarea întreprinderilor. Când am fost acum 2 ani era mai mare mila să te uiți la transportul care exista și condițiile în care erau nevoiți să muncească oamenii.

Acum vom munci la majorarea salariilor la șoferi și taxatori. În prezent este executată de către experți metodologia de calcul la transportul public. În curând vom lansa licitația pentru încheiere contractelor pentru serviciile GPS, cele care sunt, sunt defectuoase. Benzile dedicate pentru transportul public vom continua să le dezvoltăm”, a punctat Ceban.

Primarul a mai adăugat că anul acesta au fost instalate de Către Direcția transport 50 de stații de așteptare, iar anul viitor vor fi instalate încă 100 de stații noi.

Logo_MAN_CEBAN