Locuitorii capitalei pot merge mai siguri pe stradă. Ion Ceban, despre cât antiderapant a fost împrăștiat pe străzi

ion_ceban_trotuare

Peste 270 de tone de antiderapant au fost împrăștiate în această noapte pe străzile Chișinăului. Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, 37 de utilaje au fost implicate în împrăștierea materialului special.

Edilul capitalei spune că încă de aseară serviciile municipale au ieșit în teren la deszăpezire. „Starea drumurilor a fost monitorizată atât de pretori, cât și reprezentanții serviciilor responsabile. La această oră mai sunt trotuare care urmează a fi presărate și am cerut să se intervină de urgență”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban roagă locuitorii să fie atenți atât în trafic cât și la deplasare pe trotuare, în caz de necesitate să apeleze serviciile municipale.

La fel, s-a intervenit la curățarea și înlăturarea ghețușului de pe trotuare și din curțile blocurilor fiind antrenate 31 de utilaje speciale, muncitori implicați la deszăpezire manuală 399 și a fost presărate 4,5 tone de antiderapant.

„Pe viitor vom depune efortul pentru a elabora anumite strategii mai eficiente la intervenții în caz de ninsori, dar și vom procura noi utilaje speciale”, a conchis Ion Ceban.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice, în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Logo_MAN_CEBAN